DaVinci Resolve -kurssini Helsingin työväenopistossa

Aloitin syksyllä 2018 Blackmagic DaVinci Resolve -videoeditorin opettamisen Helsingin työväenopistolla. Kurssi sai hyvän vastaanoton, ja jatkoa seuraa. Kurssilla vedetään perusasiat läpi. Lisäksi siellä voi harjoitella tuetusti editointia opettajan materiaalia käyttäen.

 

DaVinci Resolve, ilmainen ammattitason videoeditori

H192012 9.-10.2.2018, klo 10:00-16:45. Haku käynnissä.
H192965 23.-24.3.2019, klo 10:00-16:45. Haku alkaa 14.1.2019.

Opistotalo, Ilmari-luokka. Helsinginkatu 26, Helsinki.

Blackmagic DaVinci Resolve 15 sisältää videoeditorin, värikorjaimen ja äänieditorin. Kurssi tekee yleiskatsauksen koko ohjelmaan, mutta keskittyy videoprojektin perille viemiseen. Lyhyitä luentoja seuraa harjoittelu ja ryhmäkeskustelu. Opettaja tarjoaa harjoitusmateriaalin, mutta palautetta omasta leikkausjäljestä voi saada koko luokalta.

DaVinci Resolve on ilmainen, ja se tukee videotulostusta UHD-tasolle saakka. Ohjelma kilpailee samoista käyttäjistä Apple Final Cut Pro- ja Adobe Premiere Pro -ohjelmien kanssa. Niistä tutut ohjelmakonseptit voivat tulla kurssilla vastaan eri nimillä.

 

Lisätietoa ohjelmasta

Blackmagic Design on australialainen yritys, joka tuottaa digitaalisia elokuvakameroita, videoeditointiasemia ja ohjelmistoja. DaVinci Resolve on ollut aiemmin markkinoilla lähinnä värinmäärittelyohjelmana. Viime vuosina siihen on lisätty videoeditori, tehoste- ja animointieditori, sekä äänieditori.

Isoveli DaVinci Resolve Studio on vielä laajempi tuote. Sen kappalelisenssi maksaa noin 300 €. Pikkuveli Resolve sisältää vähemmän tehostepuolta, se ei tue montaa grafiikkakorttia kerralla, eikä usean editoijan ympäristöä. Resolven videoeditori, värikorjain ja äänieditori ovat kuitenkin kokonaisia. Ennen muuta Resolve on ilmainen ja mainokseton.

 

Huomioitavaa

 

Tietokoneluokkaan ei kannata tuoda omaa tietokonetta

Harjoitukset tehdään talon opetusverkossa, joka on kytketty ainoastaan tietokoneluokan omiin työasemiin. Ohjelman käyttöliittymä on sama kaikissa tuetuissa käyttöjärjestelmissä, ainoastaan pikanäppäimet muuttuvat.

 

Ilmoittautuminen

Kursseille on helpointa ilmoittautua verkossa sivustolla ilmonet.fi. Yllä oleva kurssitunnus on linkki, joka johtaa kurssin sivuille. Siellä voit myös ilmoittautua.

 

Saapuminen

Opistotalo on 800 metrin päässä Sörnäisten metroasemalta, josta Helsinginkatu alkaa. Perille pääsee myös raitiovaunulla ja bussilla. Viikonloppuisin ympäristössä on ilmaista parkkitilaa yksityisautoille.

 

Ruokailu

Opistotalon kahvio on pääsääntöisesti kiinni viikonloppuisin. Viereinen Hesburger palvelee ja eväät voi hankkia Helsinginkadun Alepasta 200 metrin päästä.

Mainokset