DaVinci Resolve -kurssini Helsingin työväenopistossa

Aloitin syksyllä 2018 Blackmagic DaVinci Resolve -videoeditorin opetuksen Helsingin työväenopistolla. Kurssilla vedetään perusasiat läpi. Lisäksi siellä voi harjoitella tuetusti editointia opettajan materiaalia käyttäen.

 

DaVinci Resolve, ilmainen ammattitason videoeditori

Syksyn kurssit ovat vetämässä.

Blackmagic DaVinci Resolve 15 sisältää videoeditorin, värikorjaimen, äänieditorin, tehosteosan ja tulostusyksikön. Kurssi tekee yleiskatsauksen koko ohjelmaan, mutta keskittyy videoprojektin perille viemiseen. Lyhyitä luentoja seuraa harjoittelu ja ryhmäkeskustelu. Opettaja tarjoaa harjoitusmateriaalin, mutta palautetta omasta leikkausjäljestä voi saada koko luokalta.

DaVinci Resolve on ilmainen, ja se tukee videotulostusta UHD-tasolle saakka. Ohjelma kilpailee samoista käyttäjistä Apple Final Cut Pro- ja Adobe Premiere Pro -ohjelmien kanssa. Niistä tutut ohjelmakonseptit voivat tulla kurssilla vastaan eri nimillä.

 

Lisätietoa ohjelmasta

Blackmagic Design on australialainen yritys, joka tuottaa digitaalisia elokuvakameroita, videoeditointiasemia ja ohjelmistoja.

DaVinci Resolve oli pitkään tunnettu värinmäärittelyohjelmana. Sittemmin siihen on lisätty videoeditori, tehoste- ja animointieditori, sekä äänieditori. Resolve on edelleen ilmainen ja mainokseton.

DaVinci Resolve Studio on ohjelman viritetty versio. Se tukee usean grafiikkakortin työasemaa, sekä usean editoijan ympäristöä. Tehostepuoli on laajempi. Resolve Studion kappalelisenssi maksaa noin 300 €.

 

Huomioitavaa

 

Tietokoneluokkaan ei kannata tuoda omaa tietokonetta

Harjoitukset tehdään talon opetusverkossa ja luokan työasemilla. Ohjelman käyttöliittymä on sama kaikissa tuetuissa käyttöjärjestelmissä, ainoastaan pikanäppäimet muuttuvat.

 

Ilmoittautuminen

Kursseille on helpointa ilmoittautua verkossa sivustolla ilmonet.fi. Yllä oleva kurssitunnus on linkki, joka johtaa kurssin sivuille. Siellä voit myös ilmoittautua.

 

Saapuminen

Opistotalo on 800 metrin päässä Sörnäisten metroasemalta, josta Helsinginkatu alkaa. Perille pääsee myös raitiovaunulla ja bussilla. Viikonloppuisin ympäristössä on ilmaista parkkitilaa yksityisautoille.

 

Ruokailu

Opistotalon kahvio on ollut pääsääntöisesti kiinni viikonloppuisin. Alkuvuodesta 2019 kahvio on tarjonnut lounasta lauantaisin klo 11-14. Toivottavasti kokeilu saa jatkoa. Myös viereinen Hesburger palvelee. Eväät voi hankkia Helsinginkadun Alepasta 200 metrin päästä.

Mainokset