DaVinci Resolve -kurssini Helsingin työväenopistossa

Editoinnin perusteet etäopetuksena

H204433 Verkkokurssi DaVinci Resolve 
5.5, 12.5, 19.5 ja 26.5.2020. Klo 17:00-20:15.

H206119 Editointia DaVinci Resolvella
9.9, 16.9, 23.9 ja 23.9.2020. Klo 17:00-20:15.

Kurssilla opetellaan videon tekemisen työvaiheita materiaalin kokoamisesta leikkaamiseen ja valmiin videon tulostamiseen. Harjoitukset opettavat myös kerrontaa. Kurssilla käytetään opettajan harjoitusmateriaalia.

Opetusympäristönä verkossa toimii Googlen Meet -sovellus, jota käytetään Google Chrome -selaimella. Opetusohjelmana käytetään DaVinci Resolven uusinta pääversiota. DaVinci Resolve on tuettu Windows-, Mac ja Linux -alustoille. Kurssin osallistumisohje lähetetään hyväksytyille sähköpostilla ennen kurssin alkua.

 

Editoinnin perusteet lähiopetuksena

H203555 Editointia DaVinci Resolvella
12.-13.9.2020, klo 10:00 - 16:45.

Kurssilla voi oppia omaehtoisen videon tekemisen työvaiheet siitä pisteestä eteenpäin kun materiaali on kuvattu. Kutakin työvaihetta voi ja on syytä opetella pidemmälle omin neuvoin kurssin jälkeen. Nyt käydään läpi kuinka videon saa valmiiksi ja mistä oma kädenjälki kumpuaa.

Mikäli lähiopetusta ei syksyllä järjestetä koronaepidemian takia, silloin kurssi siirtyy verkossa pidettäväksi samaan aikaan. Osallistumisohje lähetetään hyväksytyille ennen kurssia.

 

Jatkokurssi some-videoista

H203589 Some-videoita DaVinci Resolvella
21.11.2020, klo 10:00 - 16:45.

Valtaosa maailmalla katsotuista some-videoista on lyhyitä, ne katsotaan kännykällä pystyasennossa ja niissä on tekstitys. Opettelemme miten tämä tehdään DaVinci Resolvella. Jos sinulla epävarmuutta editoinnin työnkulun viemisessä läpi, käy opettelemassa se ensin peruskurssilla.

Mikäli lähiopetusta ei syksyllä järjestetä koronaepidemian takia, silloin kurssi siirtyy verkossa pidettäväksi samaan aikaan. Osallistumisohje lähetetään hyväksytyille ennen kurssia.

 

Tietoa DaVinci Resolvesta

Blackmagic DaVinci Resolve on ammattikäyttöön suunnatun videoeditorin ilmaisversio. Sen ominaisuudet riittävät editointiin, äänityöskentelyyn, värikäsittelyyn ja räätälöityyn tulostukseen. Maksimi tulostusresoluutio on 4K UHD. Tehostepuoli on niukka Resolvessa.

DaVinci Resolve Studio on videoeditorin maksullinen versio. Se tukee raskasta ammattityöskentelyä, kuten usean grafiikkakortin työasemia ja monen käyttäjän ympäristöä. Ohjelman ominaisuudet ovat laajempia varsinkin tehostepuolella ja tulostuksessa. Resolve Studion kappalelisenssi maksaa noin 300 €.

Resolve on suosittu videon parissa työskentelevien keskuudessa. Se kilpailee samoista käyttäjistä Apple Final Cut Pro- ja Adobe Premiere Pro -ohjelmien kanssa. Blackmagic Design on australialainen yritys, joka tuottaa kameroita, editointiasemia ja ohjelmistoja.

 

Huomioitavaa Oulunkylätalon kursseille tultaessa

Alä tuo omaa tietokonetta tietokoneluokkaan. Opiskelu tapahtuu opetusverkossa, johon pääsee luokassa ainoastaan sen Windows 10 -työasemilla.

Saapuminen. Oulunkylätalo sijaitsee kauppakeskus Ogelin, kirjaston ja terveyskeskuksen vieressä. Talon takana on parkkipaikka, jossa voi pysäköidä ilmaiseksi 4 tuntia kerrallaan. Muista parkkikiekko.

Ruokailu. Oulunkylätalon vieressä on ostoskeskus, jossa on kahvila ja ruokakauppa. Eväitä voi syödä opiston toisen kerroksen aulassa. Siellä on myös kahviautomaatti.

Lisätietojakari.maja@gmail.com. YouTube-kanavani

 

 

Jätä kommentti